Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC9

Led c 9

25. 4. 2012 10:39
Historie se opakuje

Tak jako po 1.sv. válce bylo okamžitě zaděláno na 2.sv. válkou přemrštěnými válečnými reparacemi Německu - bída z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad - tak bylo po 2. sv. válce zaděláno na 3. sv. válku vznikem státu Izrael. Lidé stojící v pozadí sionistického hnutí, kteří přesvědčili židovskou populaci o nutnosti vlastního státu (navzdory tomu, co se píše v Torah) to přesně takto plánovali. Nyní tato klika bankovních oligarchů spolu s vedením izraelského státu podnikají kroky, které k rozpoutání světového konfliktu mohou vést. Říkat věci jako: "Židé rozpoutají další válku" je nesmysl, protože tato klika vede židovský národ k dalšímu masakru, jako za 2. světové války, kdy tatáž klika financovala Hitlera a jeho řádění. Takže je mi líto, ale pan Grass má pravdu: Politika státu Izrael je nebezpečná. Se Židy to má společné to, že budou, chudáci, zase jen obětí. A oligarchové si společně s Netanyahuem zalezou do svých podzemních bunkrů a počkají až bude po všem... Tydli je klasicky mimo.

0 0
možnosti
Š

šádinka

12. 4. 2012 16:29
Grassova autobiografie

Velmi nemile mne překvapuje, že paní Tydlitátová, vysokoškolská učitelka (!), si pro sepsání článku nedokáže obstarat veškeré dostupné údaje. Jednoduše NENÍ pravda, že Grass svou neblahou minulost celý život tajil - doznal se k ní minimálně svou autobiografií Beim Häuten der Zwiebel (česky vyšla roku 2007 pod názvem Při loupání cibule). Očekávala bych, že si ji paní Tydlitátová minimálně prolistuje, než začne něčí postoje takhle ostře napadat.

2 0
možnosti
I

ikxcgvzus

13. 4. 2012 20:17
Re: Grassova autobiografie

autorka je nemocná žena, buďte, prosím, shovívavá

0 0
možnosti
OK

obr Kolodej

11. 4. 2012 1:53
Vyborne, pani profesorko

Demokraticky Izrael ma pravo se proti mnohem vetsimu a fanatickemu nepriteli branit. Navic Izrael nikdy nikomu svymi zbranemi nevyhrozoval. Pokud nejake opravdu ma, muze je odpalit nejen z ponorky, ale z jakehokoliv jineho plavidla nebo dopravniho prostredku. Nebo ze zeme.

To ovsem byvaleho esesaka nazajima. (Mimochodem - srovnavat elitni zabijacke jednotky SS s Pionyrem, kde byla ucast prakticky povinna, to muze jen clovek naprosto neznaly).

Za nejtrapnejsi vystoupeni zde povazuji vystoupeniTarasovo. Ten pan diskusi na svem vlastnim blogu nepovoluje, ale diskusi na jinych strankach se (casto na strane nacistu a komunistu) horlive zucastnuje.

Necestne.Rv

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 4. 2012 15:21
Re: Vyborne, pani profesorko

Vůbec nikdy nevyhrožoval. Ani Íránu. Ani preventivně nevybombardoval žádnou fabriku v cizím státě. Dokonce ani neokupuje cizí státy.

1 0
možnosti
T

tromso20

9. 4. 2012 0:39
Grass má pravdu

R^R^

12 0
možnosti
S

sanhedrinovich

8. 4. 2012 19:42
Kdyby nebylo Věrky

už bych skoro nevěděl, co si mám myslet. Děkuji za plamennou propagandu. Vsadím se, že by se uplatnila i na VUMLu.

7 0
možnosti
FK

ataknevim

8. 4. 2012 18:44
Život ve lži až do konce (Günther Graß)

Tydlitátová, konenčně od vás něco rozumnýho a pravdivýho. A nejen odkudsi vycucaná obviňování.

2 0
možnosti
G

Gwendolyn!

8. 4. 2012 17:45
V 17 vetsina chlapcu nema rozum

Starsi zena by mohla mit trosku pochopeni pro mladi a nevytahovat jeho minulost.

Grass je velmi stary muz, kteremu se nelibi politika Israele, znamena to, ze zil cely zivot ve lzi? Ne, ale je to zvucny titulek pro pokryteckou konvertitku, ktera hleda senzaci ve vsem moznem. Byl 17lety kluk, ktery se dal na vojnu (SS) automaticky proradny a cely zivot lhal? Podle autorky ano, ji se totiz hodi cokoliv, aby mohla psat neco o dalsim cloveku, ktery nevidi veci jako ona. Politika Israele je slozita vec a je smutne, ze autorka dela z komara velblouda.

6 0
možnosti
G

Gwendolyn!

8. 4. 2012 17:47
Re: V 17 vetsina chlapcu nema rozum

P.S. "V Süddeutsche Zeitung publikoval báseň nazvanou Was gesagt werden muss. Záměrně nebudu komentovat literární úroveň zveřejněného textu."

POCHYBUJI, ZE AUTORKA JE SCHOPNA KOMENTOVAT UROVEN TEXTU, JE SNAD DOSTATECNE VYBAVENA NA NECO TAKOVEHO?

4 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 4. 2012 17:35
Stát Izrael zakázal panu Grassocvi vstup

Jako ohlas na jednu báseň. Ne jeden vyjádřený názor. Zdá se mi, že praktiky tohoto státu se nijak neliší od praktik Běloruska.

  Státní reakce se ani příliš neliší od reakcí Teheránu na několik karikatur.

8 0
možnosti
VK

VLAKR

8. 4. 2012 18:13
Re: Stát Izrael zakázal panu Grassocvi vstup

Já neznám přesně důvod, proč Izrael odmítl udělit vízum Günteru Grassovi. Možná to bylo i proto, že v roce 1972 už izraelským úřadům jednou při podobné žádosti lhal.

2 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

8. 4. 2012 16:25
Můžete se dohadovat donekonečna.

Podstatná je, myslím, jen jedna věc.Izrael nemá v popisu práce zničení některé arabské země.To neplatí u některých arabských či perských.

Ti co podporují protivníky Izraele, podporují samozřejmě jeho vymazání z mapy, ať už  to balí do jakychkoli argumentů.

3 0
možnosti
TDTAJT

Tomás de Torquemada a jeho tým

8. 4. 2012 16:29
Re: Můžete se dohadovat donekonečna.

A co ti, kterým je Izrael a jeho protivníci u zadele? tedy je jím jedno, co si tam mezi sebou upečou?

0 0
možnosti
VK

VLAKR

8. 4. 2012 15:40
To je opravdu zajímavé

kolik se zde v diskuzi sešlo antisemitů litujících Grasse, který chudák mladý "musel" již ve svých sedmnácti letech vstoupit do jednotek SS.

1 0
možnosti
TDTAJT

Tomás de Torquemada a jeho tým

8. 4. 2012 15:51
Re: To je opravdu zajímavé

Ale no tak. Ono ani nejde tak o Grasse, ale o pokrytectví autorky. ;-) Která využije všeho, aby mohla pošpinit každého, kdo nesedí jejímu pohledu na svět. A že to je pokrytec je dáno tím, že si do záhlaví dá motto z knihy Tolkiena, což byl tradiční katolík, které paní Tydlitátová nesnáší a který by s paní autorkou rozhodně nesouhlasil v jejím rozmělněném všeobjímajícím barevném světonázoru

3 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem