Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

všd

6. 4. 2008 0:40
TGM byl dost možná židovského původu

Paní autorko, o vině Hilsnera není dostatek důkazů, to znamená, že vraždu dost možná spáchal, jen se to neví jistě. Co naopak víme jistě, že vraždy katolických panen nejsou nedělitelnou součástí židovství a že i kdyby Hilsner vraždu spáchal, není to důvod k bojkotu všech židů.

Stejně tak víme, že skutečným otcem TGM mohl (a nemusel) být statkář Redlich, zaměstnavatel obou jeho zákonných rodičů, židovského původu. Jeho pomoc také lze předpokládat v zajištění výnosné "brigády" pro TGM ve Vídni (doučoval syna bohatého vysokého úředníka, také židovského původu), ke které TGM nejspíš nepřišel náhodně.

Není divné, že v situaci, kdy hrozilo napětí mezi etnickými Čechy a židovskou populací, dělal TGM všechno proto, aby jeho eskalaci zabránil, a to bez ohledu na Hilsnerovu vinu či nevinu. A to bez ohledu, zda byl sám židovského původu, nebo jen židům zavázán, nebo mu šlo jen o zabránění dalšímu násilí.

0 0
možnosti

chajim

28. 7. 2008 14:09
Re: TGM byl dost možná židovského původu

Co víme jistě je presumpce neviny zakotvená v českém právu už z dob RU a taky, že TGM Židem nebyl a to ani původem ani vyznáním.

0 0
možnosti

Pikot

3. 4. 2008 12:44
Co je to badatelka v oblasti religionisity?

Kastruje ropuchy nebo komary?

Je za  to placena?

0 0
možnosti

Jiřin Kabrhel

4. 4. 2008 22:00
Re: Co je to badatelka v oblasti religionisity?

Autorka ropuchy nekastruje. Kdyby se ovšem rozhodla kastrovat všechny pravověrné nácky, aby se nemohli dál množit, domnívám se, že by byla adeptkou na Řád Bílého Lva. Pro Českou republiku by to čin velmi významný.

0 0
možnosti

EasyR

3. 4. 2008 12:33
Karma

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem