Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

Víte, já si myslím, že mezi historiky by se neměla vměšovat, je na posouzení každého člověka, čí rozbor mu bude bližší...oni si dál budou říkat svoje názory a M.L. na to doplatila....

1 0
možnosti
VB

Pěkný článek. Přesně tohle jsem si myslel, když Zaorálek plačtivě zdůvodňoval nezdůvodnitelné.

14 5
možnosti
VB

Pravdu se asi nedozvíme, jiní historici tvrdí, že si to onen strážmistr v roce 1945 vymyslel, aby kryl sebe. Podle textu, který autorka blogu zveřejnila, to tak i vypadá. Chybí jiná dobová zvyklost - na gestapu na Kladně nebylo jméno udavačky, což tehdy bylo obvyklé.

Problém je, že se do problému jednostranně pustila ČT a necitovala oponenty. V tom vidím onu necitlivost a v tom je jádro problému. Pokud by totiž udavačka nebyla udavačkou, tak ona TV reportáž je svinstvo. Seriózní proto bylo citovat i jiné závěry a důkazy.

13 0
možnosti
ŠM

o, co popisujete, patří k rozboru a výkladu Vojty Šustka... i já se přikláním k jeho výkladu....

4 0
možnosti
MV

Karma. Absolutni souhlas. Lidice mam za kopcem. Sem tam tam zajdeme a pocity z toho mista jsou porad sklicujici.

8 1
možnosti
Foto

Karma.Dobře napsáno.Naprosto trapná Bobošíková je asi největší parazit,asi si myslí že nálepka novodobé "lidické ženy" ji pomůže k další politické kariéře v řadách "národovců",nezaplacený dluh ve výši 24 milionu,který zbyl po výprasku nejlepších klausovských sil z Hlavy vzhůru jistě už neřeší....

21 3
možnosti
Foto

R^R^R^ Skvěle napsáno. Velká karma.

Zdá se, že ministři kultury se za poslední dobu proslavili snad už jenom kontroverzním odvoláváním lidí odborně fundovaných a kompetentních, působících v čele předních kulturních institucí, přičemž je hlavním motivem vyřizování osobních účtů a politikaření. Pokaždé to mělo za důsledek zvednutí vášní a určitou destabilizaci kulturní sféry. A přitom tito ministři evidentně nemají žádnou pevnou koncepci kultury, ani žádné viditelné ponětí o ní.

16 3
možnosti
PH

Tak léty jsem se už při podobných kauzách naučil, že nikdy přímo nejde o to, čím se nejvíc argumentuje - někdo se někoho potřeboval zbavit nebo potřebuje politické body, tak se vzalo něco, na co lidi uslyší a už to jede. Nebo, jak jsem poznamenal u jiného článsku s podobným tématem - někomu jsou Lidice trnem v oku, a tak se je snaží dostat z roviny symbolu.

5 1
možnosti

Mám obavu, že všeho pozitivního lze zneužít! Mezi protifašistickými bojovníky je to bohužel typické! Tak je to ale v celé společnosti! Postkomunističtí bolševici opět vítězí! !!

3 1
možnosti
Foto

já si můžu tisíckrát říkat, že by člověk měl ještě vyčkat a neublížit z druhé strany. Ale když už se tu tolikrát argumentuje kupříkladu jedním etnikem, že si nadělali nepřátele svým chováním a neodpustí ani to, když jsou mezi nimi ti slušní a pracovití a snaživější kolikrát než my, nechť mi nikdo nebere pocit naprosté nedůvěry ve figuru Ostudného nedovzdělaného strejce Vodičky a madam jak z dob Šrougaloidních diletantních soudružek hysterické paní Bobošíkové...Jakmile tihle dva u něčeho jsou, ponechávám možnosti stoosmdesáti stupňů jen jedno upachtěné procento.

14 1
možnosti

Souhlas! Postkomunističtí bolševici opět povstávají! Nejen mezi protifašistickými bojovníky! !!

4 2
možnosti

Vaše interpretace není dobrá. Už Váš nadpis je mylný. Stejný jako u Wollnera. A stejně jako on i argumentujete. A tak se mýlíte prakticky ve všem. Asi netušíte, že ten zápis věrohodně zpochybnil oponent Kyncla – Šustek. Zjevně netušíte odkud citujete, co je to za dokument a jak vznikl a za jakých okolností. Zjevně netušíte nic o výroku Kyncla, proč a se souhlasem paní Šupíkové on své teorie zveřejnil (mikoli v pořadu Wollnera). Zjevně netušíte, jak přesně se vyjádřila paní Skleničková stran šéfky památníku a že je plně na straně těch, kteří za vyznění pořadu viní – a právem pana Wollnera.

Zaorálek výzvu k odstoupení odůvodnil nedostatkem empatie, nikoli tak jak to interpretujete Vy. Není to úplně neadekvátní, jakkoli se mohu domnívat, že nutný možná nebyl. Viz přesné vyjádření paní Skleničkové stran šéfky památníku.

Není a nebylo důvěryhodně prokázáno, že matka paní Šupíkové byla udavačka, jak tvrdíte docela klidně i Vy. Na tom se shodnou všechny lidické ženy, včetně paní Skleničkové – a zcela oprávněně.

Jinými slovy, pokud chcete něco tvrdit o historii a pravdě, či svobodném bádání, zkuste si sehnat všechny informace a to autentické. Váš článek je unáhlený a neodpovídá skutečnému stavu věcí.

20 17
možnosti
Foto

V nadpisu je sice otazník, ale přesto není mylný. Je pravdou, že na Lidicích dnes parazitují takové pochybné osoby, jakými jsou Bobošíková a Vodička.

22 1
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem