Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řekl bych další nesmyslné téma věčně handrkující se společnosti. Další zbytečná bouře ve sklenici vody. 30 let se budeme vášnivě přít kdo je větší demokrat a kdo má tu svou rádobypravdu.

Za tuto dobu jsme postavili celkem 70 km dálnic, Poláci 4 000 km. Po těch stávajících se takřka nedá jezdit a na stavební povolení čekáme déle než v Ugandě. Mladí nemají kvůli lichvářským nájmům a nicotnou bytovou výstavbu kde bydlet a stávají se tak mamánky do 45 let anebo se na 40 let zahypotékují. Bezva.

A my tady budeme donekonečna řešit vykopávky z historie kterou už stejně nikdy nezměníme, akorát si na ní chce kdekdo přihřívat tu svou demagogickou polívčičku...

4 2
možnosti
LC

Paní Lehmannová doplatila na svou pštrosí politiku pramenící z neodbornosti, protože jakožto kunsthistorička byla v čele Památníku Lidice stejně zdatná, jako by byl historik specializovaný na nacistickou perzekuci v čele Muzea Antonína Dvořáka. Památník Lidice měl především zaujmout odborné stanovisko k teoriím pana Kyncla. Pokud by tak učinil, dospěl by ke shodným závěrům jako archivář a historik Vojtěch Šustek (Mimochodem pan Kyncl se neodhodlal jít do přímého duelu s panem Šustkem na DVTV, což do značné míry svědčí o jeho víře ve vlastní objevy...). Místo toho se paní Lehmannová snažila tvářit, že se jí celá věc vlastně netýká, a jedná se o ryze osobní problém pozůstalých po paní nařčené z udavačství kolaborantem, který se snažil po válce zachránit si vlastní zadek na úkor lidí, které považoval za mrtvé. Samozřejmě není ideální, že paní Lehmannová byla odvolána politickým rozhodnutím, ale faktem je, že k vedení Památníku Lidice nebyla kompetentní.

9 0
možnosti
JZ

Sorry, mělo být mínus.

0 1
možnosti
JP

Zaorálek opět nezklamal. Opět zviditelnění, akčnost. Rád by byl šéfem ČSSD.

1 3
možnosti
LC

Paní Mikešová se stala první lidickou obětí, zahynula v Osvětimi 17. srpna 1942.

Zdroj: https://tydlitatova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=744296

A co lidičtí muží postřílení 10. června 1942 u Horákova statku? Ti byli druzí? Další lidé popravení 16. června 1942 v Kobylisích byli také až za paní Mikešovou?

7 2
možnosti
JH

S vasim nazorem nesouhlasim, pisete, jakoby se udavacstvi matky pani Supikove prokazalo, ale neni to tak. Myslim, ze kdyby se tak stalo, po valce by ji ostatni lidicke zeny odsoudily, takova vec by se neututlala. Ministr Zaoralek nesouhlasil s tim, jak se pani Lehmanova zachovala k pani Supikove, doporucovala ji, aby sla do diskuzniho poradu do tv obhajovat svou matku. Pani Supikove je pres 80. Take se pani Lehmanova vyjadrila o lidech, kteri zemreli v koncentracnich taborech, ze vyleteli kominem. Nepripada mi vhodna na reditelku pamatniku, je pro me dulezitejsi nazor prezivsich deti nez zamestnancu pamatniku. Myslim, ze vas prispevek je zavadejici.

6 1
možnosti
LN

Nedalo se to číst a tak jsem jen pro jistotu skočil na konec. Ano, správně. Bobošíková a Vodička. Nechápu, jak je tohle možné.

3 0
možnosti
JP

J19o20s38e39f 56P32o21t67r

5. 2. 2020 20:53

Jistě to byla nanejvýš tragická událost. Teď se to ještě komplikuje historickými detaily. Ale jinak si myslím, že ta událost je stará už 75 let, jako celý lidský život. Nestálo by za to trochu ubrat plyn ve vzpomínání, oplakávání, vyzdvihování hrdinů...., zvláště kdy viníci jsou dnes úplně na jiné úrovni ? Připomínat to ano, ale bez emocí. Tahat po 75 letech do toho emoce, jako se to dnes děje, není historické. Jsou jiné problémy. Třeba, kdo mluví o tom, že se v ČR ročně popravuje na 30 000 nenarozených dětí ?

1 1
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem