Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

No to je blábol.

1. Hilsneriáda. Se laskavě podívejte, kdo tu kampaň proti Hilsnerovi vedl. Byli to především novináři a vysokoškolští studenti (kteří se kvůli tomu vysmívali i Masarykovi na přednáškách). Dnes bychom řekli elity.

Jinak právě Ti obyčejní (selští) lidé, kteří Vám tak leží v žaludku v našem prostoru neměli s židy žádný problém. Důvod je jednoduchý, sami Češi byli proti Němcům v opozici a proto byli s jinými, kteří proti nim byli též v opozici, podvědomě solidární. Prostě a jednoduše: Hlavní pramen antisemitizmu byl na západě a rozhodně nevycházel z českého obyvatelstva. Židé do našeho prostoru ze západu často utíkali a jejich vyvraždění u nás nezavinili Češi, ale Němci za 2ww. Holokaust snad popírat nebudete.

2. Srbové. Srbové (stejně jako Řekové) jsou pravoslavní (východořímští). Centrálním státem pravoslavné civilizace je Rusko a je zřejmé, že k němu mají silné vazby a v případě nebezpečí v něm budou hledat ochranu. Stejně jako my jsme národ západní (západořímský) a máme vazbu na západ a hledáme tam ochranu. Často marně, protože z pohledu západu jsme jen Slované (slave, Slave, esclave, ...)

3. Kultura a elity se v českých poměrech chovají stále stejně. Hájí toho, kdo je platí. A největším zadavatelem kultury byl vždy stát. Teď, za komunismu a za nacistické okupace. Těch co se stavěli proti establishmentu bylo v každém tomto období jen pár. A mnohem méně než v ostatních profesích. To není výčitka to je prostě konstatování faktu. Takový topič totiž práci vždy najde, kdežto umělec či vědec co nedostane peníze (grant) od státu to má mnohem horší.

2 0
možnosti
AK

Uf, tak to jsem si oddechl. Jeste, ze su Moravan.

0 0
možnosti
Foto

Ano, už Hubert Gordon Schauer pochyboval o smyslu znovuzrození Čechů jako národa. Jinak řečeno, Klausem to nezačalo.

0 0
možnosti
Foto

Kdežto Jára Cimrman se považoval za ryzího Čecha, byť se narodil ve Vídni rakouské zpěvačce Marlen Jelinkové a českému krejčímu Leopoldu Cimrmanovi.

Huberta si strčte za klobouk, ten udělal jedinou pozitivní věc, a to že zavedl Hubertskou jízdu (3. listopadu).

A pokud by dnes o něčem pochyboval, byl by to nejspíše zdravý rozum jistého otravného komentátora. :-(

0 0
možnosti
MP

Vám to čtení (a možná i psaní) blogů evidentně nedělá dobře. Už Havel tady něco povídal o "blbé náladě" a tento pojem jaksi zavedl do vyšších sfér.

Já vidím lidi kolem sebe a je jich dost, aby dohromady tvořili národ. Nevím, proč se navážíte do Srbů.

Víte co, dejte si štamprli a jděte spát, ráno moudřejší večera, vy škarohlíde. Cituji Libuši:

Můj drahý národ český neskoná,

on pekla hrůzy slavně překoná!VVV[>-][>-][>-]VVV

1 1
možnosti
MS

Mícháte hrušky s jablky. Ve svém článku stavíte "kulturu a elity" do situace domnělé oběti a nějak zapomínáte, že právě kulturní elity v nedávné minulosti často používaly hloupost, omezenost a nevzdělanost, kterou pokrytecky považovaly za umění performance. Co například Ing. Bc. Martin Kohout, nebo profesor Martin C. Putna? To jsou opravdu kulturní elitní tváře hodné následování z řad bolševických plebejců. Sami umělci dehonestují a napadají a nejen umělci. Kdokoli tu kromě páté kolony Ruska zároveň nechce pátou kolonu USA je dehonestován a napadán. Takže tu ukřivděnou energii - za konec nacionalismu a českého národa - směřujete na špatný cíl.

6 3
možnosti
Foto

Mohl byste nějak specifikovat tu pátou kolonu USA? Nejsou třeba v Karlových Varech? Pardon, tam jsou ti druzí.

2 0
možnosti
JK

Milá paní, připadá mi, že nevycházíte z Vašeho bytu a nuniká Vám podstata dění kolem Vás. Náš stát a naši kulturní tradici ve skutečnosti ohrožují globalisté, bruselští úředníci a nepřetržitý proud migrantů. Kolik se za poslední roky do našeho jazyka dostalo ruských slov? A kolik anglických? Jste možná cool, možná Vám i tleská kavárna za Vaše blogy, ale v podstatě jste jen ideologicky zaslepená, neschopná reálně vnímat svět kolem vás. [>-]

11 3
možnosti
JN

Pane Kocmane, kde jste tady viděl ten váš "nepřetržitý proud migrantů" ? Šel bych se na ně podívat ;-D

2 3
možnosti
PK

když už - ta "krize" postupovala i za Havla, neházejte to na Klause. Ale i Češi mají dobré vlastnosti - většina má např. kladný vztah k Izraeli ev. Židům na celém světě. Včetně hradního pána. Je pravda, že národní uvědomění Poláků, Maďarů, Slováků, Srbů - které neprávem odsuzujete, nemáme. Mezi námi - takový konec německého národa nehrozí?

11 0
možnosti
ZB

Tolik nesmyslů v tak malém článku! Autorka je vlastně geniální!

11 3
možnosti
Foto

Prosímvás, paní autorko a paní "nekolegyně", jak jste se kdysi přála býti mnou oslovována. Nemáte někde GPS souřadnice té krize?

Pokud to ale má být tvrzení, že vyhrála Vámi nemilá a prohrála Vámi milá partaj, tak předem upozorňuji, že to se krizí nenazývá, tak je ani nepotřebuji.

6 6
možnosti
VT

Víte, pane Hermánku, když tak pořád sedíte u compu a do všeho čvaňháte jako Brouk Pytlík, nemohl byste dělat někdy něco užitečného? Bylo by to milé, fakt.

8 1
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem