Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
18 0
možnosti
FK

Tak to je i dnes, každej policajt je fízl.

2 0
možnosti
Foto

P13e35t65r 71H98a91h50n

22. 9. 2014 19:22

Fízl je policajt. Kalousek má pravdu a vám karma. Díky za zajímavé konsekvence R^

20 2
možnosti
KV

K75a39r17e45l 71V15í91t

25. 9. 2014 7:39

Kalousek?Ten už neměl být!

2 4
možnosti
JB

J73i58ř94í 44B96r27a47d55a

22. 9. 2014 15:11

Vnímání významu určitého slova je hodně subjektivní a řekl bych, že leckdy i nezávislé na slovníkových definicích. V tomto konkrétním případě bych odahodoval, že slovo "fízl" většina lidí vnímá ve smyslu policisty, který se obecně z nějakých důvodů netěší sympatiím, a je jedno, jestli je to policista pořádkový nebo tajný. Patřím tak k lidem, kteří označení "komunistický fízl" považují v případě člověka, který se aktivně účastnil zákroku v roce 1989, za správné. Komunista je to stále a minulost aktivního fízla mu taky nikdo neodpáře.

12 1
možnosti
JR

J66a22r74a 47R27a35n91k

21. 9. 2014 6:00

Karma a velky dik, pri video klipech jsem brecela, na 68. pamatuji, po 25.8.68 uz ne, diky rodicum jsem dospivala ve Svycarsku a v srpnu a zari toho roku jsme byli v Rakousku, kde byli velke sberne tabory plne vychodnich Nemcu a Madaru. Jak je mozne, ze lide tak lehce zapomeli?

13 1
možnosti
DD

Upřímně je mi Vás líto, paní Věro Tydlitátové, protože se zastáváte Miroslava Kalouska, ano toho Miroslava Kalouska, který do politiky vstupoval v roce 1984. Pokud vím, tak revoluce byla až v roce 1989 a sám velký demokrat Miroslav Kalousek už v té době politikem byl. A dále, když se psal rok 2006, tak chtěl Miroslav Kalousek (v té době šéf KDU-ČSL) vládnout s ČSSD a tichou podporou KSČM.

Ano, Zdeněk Ondráček byl esenbák, ale Kalousek je ten poslední, kdo má co mluvit!!

14 17
možnosti
JK

To se mýlíte, Zdeněk Ondráček byl komunistický fízl.

Dále si myslím, že vaše lítost je autorce v celku ukradená, zvláště když o Kalouska tady jde vskutku jen okrajově.

14 2
možnosti
JD

"Fízlové" byl v době kolem '89 běžně používaný pojem pro SNB. Takže "komunistický fízl" je argotové vyjádření pro "příslušník SNB" a Kalous má pravdu.

23 1
možnosti
RK

Tak to jsem spoustu věcí netušil :-) Díky ;)

0 0
možnosti
RS

Az tato generace vymre, az mladi lide se podivaji do sveta jake jsou normy souziti, vselicos se zmeni. Zatim u nas jini lide pro vedoucih mista nejsou. Tan jsou jsou bohuzel jen parvenir.

1 0
možnosti
JM

Ale ano, s tímto článkem by se dalo beze zbytku souhlasit, kdyby... Kdyby o době   "záplav pomluv a dehonestací" nepsala notorická pomlouvačná dehonestátorka (viz např. předchozí článek). Abyste se stali předmětem nevybíravé pomluvy a zesměšnění z autorčina pera stačí jediné: být výrazně viditelným oponentem jejích hodnot, které ona sama považuje za nadřazené. Tak jako komunisti považovali svou ideologii za morálně nadřazenou. Tak jako  nacisti považovali svůj národ za nadřazenou árijskou rasu. Je to stále stejné. Totalitní myšlení, zde zabalené do správňáckého slovníku.

A jakmile se nadutí elitáři doberou k moci, začnou své oponenty místo zesměšňování likvidovat. Nejprve existenčně a společensky a když to nepostačuje, tak i fyzicky.

Článek o dvou pokřivených charakterech napsaný  někým, kdo svým veřejným vystupováním v posledních letech popřel vše, co údajně Charta 77 reprezentovala.

Postava autorky dělá z tohoto článku festival pokrytectví. Jako kdyby sám Hitler kritizoval Hamás, že svými aktivitami zabíjí Židy (poněkud extrémní přirovnání, uznávám, ale o to více ilustrativní).

Ale jak jsem uvedl na začátku: ten článek je naprosto v pořádku. Jen ho měl napsat někdo jiný.

6 4
možnosti
PH

Zdravím, pane. Článek mi mluví z duše, autorku neznám, takže jsem projel pár dřívějších, ale nenarazil jsem na nic, co by nasvědčovalo "nevybíravým pomluvám a zesměšnění". Někdy jsem souhlasil, někdy nesouhlasil, jak už to tak bývá. Mohl byste dát odkaz? Díky

1 0
možnosti
JS

Co chcete po 25 letech řešit. S minulostí jsme se nedokázali vypořádat v 90. letech, teď už to nemá smysl. Soud rozhodl, tak je třeba ho respektovat ať se nám to líbí nebo ne.

6 7
možnosti
KL

Souhlasím s vámi:Lidé dokola řeší věci,které už jsou dávno za námi a nedají se změnit.A že by byl zrovna Kalousek nějakým vzorem?Možná nebyl "fízl" a nemlátil holky,ale jako ministr nafackoval nějakému mladíkovi.Copak takhle se chová slušný člověk?Ať ten poslanec byl jakýkoliv,to zpochybňovat nechci,pokud soud rozhodne,že se má Kalousek omluvit,tak jaký je to signál pro společnost,když to odmítá respektovat!!!Takže pokaždé,když se nám něco nebude líbit nebo s tím nebudeme souhlasit,tak řekneme,že to neuděláme a hotovo?Vůbec se nedivím,že to v naší společnosti takhle vypadá!!!

7 4
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem