Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

_Clayman

15. 12. 2010 12:30
Protoze je mi jasne, ze diskusi ve skutecnosti ctete...

... rad vam do ni napisu, ze poslednim odstavcem jste zabila jakoukoliv moznost, aby vas nekdo bral vazne... priste zkuste trochu premyslet, nez placnete podobnou hodvadinu :)

0 0
možnosti

stuk

15. 12. 2010 12:03
ono to bude trochu jinak

Vážená dámo,

jsem doktorand na VUT v Brně a pokud jde o vědeckou kariéru tak se naštěstí doba změnila a dnes se požadují publikace a nestačí si to na docenta "odsedět" což je jediná správná cesta. docentem se můžete stát ve 30, pokud jsou za vámi výsledky. pokud ovšem pracujete na něčem o co nikdo nestojí (=není to kde publikovat) nebo jste si dala natolik velký úkol, že jeho zvládnutí vyžaduje 10 let práce, po které teprve lze něc publikovat (=špatné určení priorit  práce), pak si toho docenta nevysedíte ani do důchodu. A to je jenom dobře.

Čeští vědci by byli rádi placení jako jejich kolegové ve světě, ale už nějak zapomínají zmínit, jakou práci za svůj plat odvádějí. prostým srovnáním publikací lze dojít k jednoznačnému závěru, že 90% českých vědců by v zahraniční zemřelo hlady, protože standart je že se platí za výsledky, nikoliv za jméno nebo za počet odpracovaných (odsezených) let

0 0
možnosti

xs123

15. 12. 2010 13:01
Re: ono to bude trochu jinak

Publikují se věci zastaralé anebo bezcenné. V mnoha odborných časopisech se za zvěřejněnéí příspoěvku platí, jde tedy více o inzerci než o odborný článek. Časopisy si nechají publikace recenzovat, ale počet recenzentů je omezený a všichni se navzájem znají a aby zídskali body, tak si články vzájemně doporučují. Pokud si vezmete časopisy z technických oblastí, i světově uznávané, tak tam je nejvíce publikací z průmyslově méně rozvinutých zemí. Publikace je dost sporný výsledek, docentury a profesury nbohužel na tom stojí, a proto máme tolik docentů a profesorů.

0 0
možnosti

tfujpm

15. 12. 2010 10:23
lenost

Bohuzel po precteni textu a hlavne dovetku me nadadlo neco o potrefene huse.

Vytvorit blog na iDnes i eblog dama zvlada, ale prihlasit se do diskuse uz ne. Opravdu vzor akademicke diskuse. A jeste se mila dama ani nestydi to primo napsat ...

0 0
možnosti

hňup

15. 12. 2010 16:39
Re: lenost

no, já to vidím jinak. ta dáma sděluje redakci, že její systém "moderování" diskuse je trochu pasé.....

0 0
možnosti

dolch

15. 12. 2010 8:28
Skvělé

a na Československo má talent se zcela rozhodně nedívám ;-D

0 0
možnosti

Furimmerjung

15. 12. 2010 8:18
Lžete nebo jste nahlouplá.

Dámo, buď lžete (do diskuse se nemusíte nijak složitě registrovat, pokud jste ochotná diskutovat v rámvi určitých pravidel což byste jako tzv. "blogerka" měla vědět), nebo jste nahlouplá (pokud to nevíte).

Na tento můj podnět klidně můžete odpovědět pouze po zadání emailu a hesla...

Jinak...to považuju za zcela alibistickou a hloupou výmluvu, proč nereagovat - ale vy zřejmě dobře víte, že byste to argumentačně nezvládla. A pokud nečtete (nebo alespoň neprohlédnete) diskusi pod blogem, mám dotaz - proč a pro koho to píšete, jak si ověříte, zda jste naštvala nějakého hlupáka ? Takže další další hloupost, že. Pěkný den. 

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

14. 12. 2010 10:38
Hmmm.

Nevím, odkud berete informace. Vaše tvrzení, že pražské fakulty zásadně neumožňují habilitace mimopražským, je obyčejná lež. V podmínkách pro udělení akreditace je mj. právě umožňování řízení i "cizím".

Je škoda, že diskuse nečtete, občas by Vám nebylo naškodu si své pomýlené soudy zrevidovat. Nemáte-li ráda hlupáky, pak se "nevychloubejte" s tím, že vyplnit dva řádky registrace je "příliš komplikované".

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem