Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Nomen O

17. 7. 2008 17:07
Svobodné myšlení.

Dobrý den.

Moc pěkně napsané. Děkuji.

Ono je v této době všechno jinak. Jaksi obrácené na ruby.  Vše by mělo odpovídat svobodnému myšlení, vyslechnout a uznat názory druhých. Poznám-li že názor druhého má něco do sebe, ráda jeho názor přijmu. Je jedno jakého je kdo vyznání, názorů a pod.. Rozeznávám lidi na slušné a - grázly. Svobodné myšlení vzalo za své a je šmahem odsuzováno, kritizováno a odsuzováno. Ale přesto!!! zůstaňme u svobodných myšlenek, které projevíme nahlas. Svoboda je filozofie

 a filozofie je prvním krůčkem ke svobodě.

Hezký den všem.

0 0
možnosti
HN

ajka33

17. 7. 2008 17:05
A co teprve,kdyz nevite...

Jsme lide zvlastni.Pokud se nekdo k necemu vyjadri,mame potrebu jej nejak pojmenovat,popsat,nazvat a to jednoznacne.Na druhou stranu,pokud se k necemu jednoznacne nevyjadrite,nekteri se na vas zlobi, nebo vas maji za chudaka "bez nazoru", takze se radeji snazite ten nazor mit, aby si dotycni mohli udelat ten svuj boxik, a je dobre.Typicka je treba otazka :"Veris na globalni oteplovani zpusobene hlavne lidstvem"? Ja rikam-nevim, nemam k nazoru dostatek informaci (jak dlouho existuje dostatecna uroven sberu dat k nejakym tezem, atd..) a nektere to vytaci, preci mi musi byt jasne, ze to, co se dnes deje s pocasim, neni normalni ... Ale je pravda, ze jsem dlouhodobe fascinovana nasi vlastni kombinatorikou, kde je nam plne jasne hodnoceni jinych a kde uplne stejnou vec dokazeme 100% otocit, pokud jsme to my sami. At zije nervova soustava;-)!!!

0 0
možnosti
PP

Pavlev

17. 7. 2008 15:12
Kde skonči Jung

A pro úplnost ještě dodejme, že C.G. Jung skončil názorově velmi blízko nacistické ideologii...

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

17. 7. 2008 16:53
Re: Kde skonči Jung

Když dovolíte, malinko bych poopravil: Jung měl skutečně jednu dobu blízko k  nacisitické ideologii, ale naštěstí u ní neskončil.

0 0
možnosti
A

Antarr

17. 7. 2008 15:04
Potřeba empatie

Článek jako ušitý na míru dnešní názorové roztříštěnosti. Osobnostní vyspělost jaksi předpokládá umění vyslechnout názor opačný, jiný a zvážit argumenty druhé strany bez zřetele příslušnosti politické, náboženské nebo jiné. Výsledkem potom může být obrazně vybroušený drahokam, který má větší hodnotu než surový kámen.

Proto si myslím, že je nutno v prvé řadě brát zřetel na to, co je řečeno a nedívat se na osobu.

Zlato přece zůstává zlatem ať ho má v ruce král nebo žebrák.

Pro dnešní dobu velmi užitečné téma. Karma.

0 0
možnosti
NB

j@ck

19. 7. 2008 15:59
Re: Potřeba empatie

Nemyslim. Co je receno neni dulezite, dulezite je s jakym zamerem je to receno.

0 0
možnosti
N

nepolitik

17. 7. 2008 12:58
Moc hezky napsáno.

Zkrátka a dobře - kdo umí, ten umí. Díky. Díky. Díky. VVVVVR^R^R^R^

0 0
možnosti
AGO

automaticý generátor odpovědí

17. 7. 2008 12:43
karma

a bude mě hodně zajímat jak velkou karmu tento čánek mít bude

0 0
možnosti
AGO

automaticý generátor odpovědí

17. 7. 2008 12:40
poklona

Už dlouho jsem hledala slova jak by šlo tohle vyjádřit protože to pociťuji i v běžném životě.

0 0
možnosti
J

jana555

17. 7. 2008 12:32
není co dodat

není co dodat a karma R^

0 0
možnosti
PU

spalovac

17. 7. 2008 11:06
To sedí,

když nadávám na Paroubka, jsem modrobolševik. Když  si myslím že nejlepší kandidát na prezidenta je Klaus, je mi podsouváno že je pro mě Bohem. Když se mi nelíbí politika Izraele ve vztahu k palestincům, jsem komouš.

Díky, napsala jste to dokonale R^

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

17. 7. 2008 14:43
Re: To sedí,

Hm, ja uz byl oznacen za ultraliberala, komunistu, nacka, anarchistu i fasistu ;-D 

0 0
možnosti
JM

Hucul

17. 7. 2008 11:00
Nemyslim si...

Mam za to, ze se mylite s tou projekci vlastniho stinu. Jde jen o generalizaci. Na zaklade jednoho nebo dvou nazoru si Vas nepremyslivy ctenar zaskatulkuje jako (napriklad) "levicovou multikulturalistku", jiny zase jako "pravicovou islamofobku". Maji nejake svoje skatulky, s nekterymi se ztotoznuji, nekterymi opovrhuji a nektere plamenne nenavidi. Pro cloveka je vzdy jednodussi nejak si skatulkovat, protoze to zjednodusuje zpracovavani vstupu nervove soustavy. Neuronove site se chovaji presne takto. Kdybyste neuronove siti dala fotografie vsech chycenych teroristu na svete a kameru, kterou ma na letisti hlidat dalsi mozne teroristy, spoustel by Vam alarm prakticky kazdy Arab. Zadna xenofobie, zadna islamofobie, proste jen zjednodusene skatulkovani obdrzenych znalosti.

Treba "Pokud nekdo nema rad lidi, nema rad ani zvirata" muze vest k tomu, ze si o zapsklem duchodci v obchode pomyslime, ze je to zly sobec, abychom pak zasli, s jakou laskou specha pred kram odvazat jedineho kamarada.

0 0
možnosti
MJ

Michal Josephy

17. 7. 2008 11:59
Re: Nemyslim si...

Možná že ne. Ten Stín takto funguje velmi dobře, krom toho archetypy nasedají na určité "jádrové komplexy". Je docela možné, že tak kde práce Stínu končí, přichází Persona, která je souborem očekávaných rolí spojených např. s určitým společenským postavením - a takhe škatulka také může dosti ideologicky svazovat. Tedy podle mého.

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem