Ne, Jiří Bartoška nebyl fízl a vy lháři to dobře víte

Na sociálních sítích se začala šířit informace podložená obrázkem ze svazků StB o údajné spolupráci Jiřího Bartošky. Je to samozřejmě odveta za Bartoškovu a Dykovu výzvu k Týdnům občanského neklidu.

Tak si pojďme pěkně popovídat o tom, jak je to s údajnou spoluprací tzv. prověřovaných osob. Voliči a obhájci Miloše Zemana odkazují na záznam ve svazcích, kde je Jiří Bartoška uveden pod krycím jménem Narcis. Vlevo pak vidíme zkratku PO (prověřovaná osoba).

Bartoška

Předpokládám, že ti, kdo tento obrázek pustili do světa s komentářem o Bartoškově fízlování, moc dobře vědí, že je to pomluva a sprostá lež. Ale dost lidí se v tom neorientuje a v dobré víře šíří tuto pomluvu dál. Mnozí jsou smutní, že oblíbený herec klesl k udávání bližních.

Podobné nepochopení však postihuje a již postihlo více lidí, dokonce i zmíněného Miloše Zemana a jeho kolegu v Prognostickém ústavu Václava Klause. 

Zeman a Klaus

U jmen Zemana a Klause také můžeme vidět zkratku PO (prověřovaná osoba), ta je přeškrtnutá a přepsaná zkratkou S. Zkratka S značí Signální, jde o svazek osoby, u níž StB prověřovala "signální poznatky", tedy možnou "protistátní činnost" podezřelé osoby. Zeman i Klaus tedy alespoň podle svazků StB nebyli fízlové, ale naopak byli sledováni jako podezřelí. Bůh ví, že ani jeden z nich není mým favoritem, ale spravedlnost si žádá zveřejnit tuto informaci.

Oblíbený herec Jiří Bartoška byl vedený jako PO, prověřovaná osoba stejně jako také já. To se týkalo například lidí, které někdo udal, nebo se prostě z různých důvodů dostali do hledáčku fízlů, často byli taháni po výslechách a po soudech, byli šikanováni a mnohdy byly šikanovány i jejich rodiny.

Je více než trapné, že udavače se z nich nyní snaží udělat často právě ti, kdo byli vedeni pod zkratkou A (agent), ano, to byli skuteční fízlové, udavači, šmejdi.

-----------------

Autor: Věra Tydlitátová | neděle 30.10.2016 19:43 | karma článku: 44,54 | přečteno: 20273x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27

Věra Tydlitátová

Po volbách

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54