Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tradiční čínská medicína je stará několik tisíc let, stejně jako čínská civilizace; lidé si vždy pomáhali k vyléčení chorob vším, co byť i jen trochu pomáhalo. Že k tomu bylo používáno všechno možné, no, co se dá dělat, pokud to fungovalo. Člověk sužovaný smrtelnou nemocí se chytá každé naděje na vyléčení a pokud mu někdo nabídne zázračný lék, pochybuji, že řeší, z kolika chráněných živočichů a rostlin byl udělán. Osobně mám zkušenost s vyléčením migrény pomocí akupunktury, také patří k tradiční čínské medicíně; aplikoval mi ji lékař, zkušený neurolog.

Pokud byla tradiční medicína zneužita vůdcem Mao Ce Tungem, je to smutné, ale zneužitých myšlenek i věcí je na celém světě nepočítaně.

0 0
možnosti
Foto

J60a18k81u85b 71R77o81t61h

17. 1. 2020 15:06

Kdyby byla "Tradiční čínská medicína" skutečně tak účinná, nestudovaly by desetitisíce Číňanů na evropských a amerických fakultách všeobecného lékařství. :-/

7 0
možnosti

Ono to právě nefungovalo. Nosorožčí rohy také nefungují. Proč se raději nespolehnout na západní medicínu, která je také stará tisíce let a podařilo se jí vyvinout postupy, jak ověřit funkčnost léčebných metod?

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS