Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O37t18o 45K61o81s32t91a

10. 10. 2013 8:50

Uskupení TOP09 ve své kampani použilo přímo jméno Jiřího Kodeta, proti čemu protestuje jeho manželka... To je úplně jiný level zneužití. Né nějakého sloganu, kdysi použitého ve filmu, ale přímo jména. Napíšete také nějaké pojednání o tom, že lidé okolo knížete jsou zajisté z rodin zlodějů? :-P

1 0
možnosti

O38t60o 26K89o54s18t12a

10. 10. 2013 8:48

Jste jistě velmi důležitá osoba, když hovoříte za většinu čechů... Také disponujete nadpřirozenými schopnostmi, když víte, jaké byli poměry v rodinách lidí s jejichž politickými názory nesouhlasíte. Jistě to byly rodiny kde se kradlo - to je nad slunce jasné...

.

Jinak pár věcných námitek. Duševní vlastnictví je hezká věc. Otázka je, zda ho lze vztahovat na výrok či hlášku. V případě že ano, je druhou otázkou, zda toto autorské právo platí nějakých 35 let poté... A v neposlední řadě je opravdu velmi sporné, zda se inkriminovaný výrok opravdu poprvé objevil až v onom filmu.

.

Nesouhlasit s politickými východisky nějakého uskupení je legitimní věc. Chtělo by to ale více polemizovat s tím s čím nesouhlasím, než "bojiovat" tím, že si budu osobovat notoricky používané sousloví... Uvědomujete si vůbec, kolik takových "hlášek" existuje a používá se ... takříkajíc přešlo do běžného jazyka?

2 0
možnosti

...nooo......stojím spíše na straně pana svěráka.....ale tenhle blog už zavání nezdarvě platonickým...a tedy slepým obdivem....

2 0
možnosti

Je smutné, jak tady mnoho diskutujících nechápe o co jde. Tady nejde tolik o to, že byl použit slogan, ale jak a k čemu byl použit. Celý ten "umělecký" výtvor pana exdposlance má velmi anální úroveň a má podpořit političku, která jde s každým. Jednou s komunisty, podruhé s pravičáky.

Je to podobná prasárna, jako když jistý Václav Klaus po zvolení Miloše Zemana prohlásil, že konečně Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí.

4 0
možnosti

Naprosto hloupý blog "myslitelky". Dlouho o ní nebylo slyšet, vypadalo to, že zmizela,a hle ona sbírala síly... Jen by mně zajímalo kdo jí dal právo paušálně urážet a obviňovat český národ - jakpak by dopadla, kdyby něco takového paušálního napsala v Izraeli o židech?

4 2
možnosti

Pan Svěrák jako člen KSČ 1961-1969 a signatář Anticharty ví o lidských právech a humanitě nejvíc z nás... HAHAHAHAHA ;-D;-D

3 1
možnosti
Foto

To je dosti závažná věc. Přes všechny klady jeho tvorby musíme vědět, že morální hodnota pana Svěráka není bez poskvrny. A ctít jej jako morální autoritu nejspíše nebude správné (s veškerou úctou k jeho dílu).

2 0
možnosti

No to snad ne, paní Věro!  Pane Svěráka mám rád, ale tady hodně přestřelil. Což takhle soudit se pro každou větu, která kdy v nějakém filnu opakovaně zazněla? Třeba: Chceš uvařit čaj miláčku? Ne, dnes by to nešlo, setkáme se zítra...

A že takových vět v rozličných filmech padlo!!! A propos: Kdybych byl slavný, byl bych jakýmkoli trefným slovním ukradnutím poctěn.

3 1
možnosti
Foto

J46a40n 36D24u15š26e78k

6. 10. 2013 21:44

Poslyšte, vytáhněte to co máte na krku ze svého pozadí a začněte trochu myslet, přestože to evidentně bolí! Pan Svěrák se chce soudit kvůli komerčnímu a politickému zneužití části svého díla, rozhodně nenapadá nikoho, kdo se baví za pomoci hlášek z filmů, které napsal a Smoljak režiroval! Zkuste něco vymyslet - napsat, složit, vytvořit a garantuji vám, že si dáte hodně velkého bacha, aby vám to nikdo neukradl. Ve vašem případě to ovšem opravdu nehrozí :-)

1 4
možnosti
Foto

Paní autorka tvrdí, že úsměv je dnes vzácnost. Omyl. Já myslím, že téměř každý, kdo si přečte tento článek, se však nejen usmívá, ale řehtá na celé kolo. Tohle bych nominovala do soutěže o nejsměšnější článek roku blogu Idnes. Tohle je ještě směšnější než samotná žaloba pana Svěráka. Pane Svěráku, stále a bez oddychu se zasluhujete o humor a dobrou náladu, děkujeme!

8 4
možnosti

Teda nic ve zlým, ale to jak jste se přímo  vědecky dostala až ke konečnému odsouzení "zneužití" jednoho bezvýznamnýho sloganu, to silně připomíná třeba marxistické dobrání se k odsouzení dejme tomu hudební Nové vlny se starým obsahem atd. či jej spíš ještě překonává;-D

7 0
možnosti

Čímž jsem chtěl říct, že tenhle oslavný článek je blábol hodný Rudého práva před rokem 89. I tak za něj dík, člověk rád zavzpomíná na mládí a na redaktúrky z Mladého světa.

10 3
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem