Věra Tydlitátová

Lichocení lůze = selhání bloggera

26. 12. 2008 11:21:00
Chtěli jste to, máte to mít, milánkové. Vánoce nevánoce, internet je plný primitivů, kteří neumějí napsat jedinou souvislou větu bez pěti pravopisných chyb, ale pro vidinu vysoké karmy jsou ochotni k čemukoliv. Doslova.

Všichni víme, jaká svološč nám občas otravuje diskuse, všichni víme, jak snadné je zaregistrovat se jako bloger i pro duševně méněcenné jednice. Všichni také víme, jak mentální nedostatečnost, různé komplexy, sexuálních deviace a patologická nenávist motivuje tyto tvory ke sprostým výpadům, denunciacím, lžím a verbálním útokům. Dokud se toto děje jen v diskusích, bereme to jako folklór, jako duševní terapii pro několik vadných, ale v podstatě neškodných exhibicionistů a deviantů. Všichni je známe.

Pokud se ale bloger sníží k tomu, že začne těmto mentálně zaostalým a narušeným jedincům podkuřovat, denuncuje své kolegy blogery, aby se zalíbil lůze, lže – a to i ve věcech, které lze snadno ověřit, například citátem neexistujícího výroku, nekonečným omíláním rasistických žvástů, hysterickými články v reakci na poznámku v diskusi, mírně pornografickými obrázky, obhajováním "práva" úchylných diskutérů na urážky autorů, sprostým napadáním veřejně činných osob včetně "žertovného" komolení jejich jmen, jde bez debat o selhání blogera. O morální selhání blogera.

Jestliže je někdo ochotný dělat neskutečně odpudivé věci pro pár kliknutí karmy, co by asi dělal pro skutečný finanční či společenský zisk? Udával by i vlastní rodinu? Kradl by? Určitě ano. Tato slova věnuji těm kolegům, kteří takto selhali. Možná by si mohli dát k Novému roku předsevzetí, že se začnou chovat slušně. Ale nevěřím, že by toho byli schopni. Charakter se vůlí nezmění a zázraky se nedějí. Asi se s touto prodejnou sebrankou budeme potýkat i v dalším roce. Tak těm slušným kolegům přeju hodně sil k zápasu s blbostí a zlobou!

Autor: Věra Tydlitátová | karma: 9.54 | přečteno: 1649 ×
Poslední články autora