Lež má krásné nohy

Moderátor: Dobrý den, vážení televizní diváci. Dnes je s námi ve studiu slavná celebrita, slečna Pravda, kterou znáte z několika filmů a mnoha knih. Ehm, ehm...  A vzhledem k vyváženosti diskuse, je tady s námi, vážení diváci, také slečna Lež, její dlouholetá oponentka, rovněž v poslední době významná celebrita. Proslavila se jak v kulturním, tak v politickém životě… Pokud vím, je velmi aktivní ve vedení hned několika politických stran. Dnes jsme zde, abychom hovořili o poslední korupční kauze, o údajném úplatku, který měl převzít senátor Erich Maňásek.

-         Moderátor: Slečno Lži, povídá se, že máte krátké nohy, je to tak?

-         Lež: Tak to tedy určitě není, mé nohy jsou krásné, štíhlé a velmi velmi dlouhé, podívejte. (Lež zdvihá výstavní nohu v krajkové punčoše a pokládá ji na stůl)

-         Moderátor: Ehm, vidím. Opravdu krásná noha! Slečno Pravdo, nezdá se vám, že byste se měla tady slečně za ty řeči o nohách omluvit?

-         Pravda: Prosím, za co? Já jsem o nohách nemluvila.

-         Moderátor: Ale ano, slečna Lež vás prý slyšela, říkala jste, že má krátké nohy. A všichni vidíme, že…? Nohy má, ehm, velmi dlouhé.

-         Pravda: Ne, opravdu jsem se o nohách tady slečny nikdy nevyjadřovala, domnívala jsem se, že jsme zde kvůli jinému tématu…

-         Moderátor: No ne, počkejte, to se tedy musí vysvětlit. Slečna Lež vás přece na vlastní uši slyšela, jak ji pomlouváte. To není pěkné, víte? Měla byste se o ní vyjadřovat slušně. Oponenty nemůžete urážet, když se vám jejich názor zrovna nelíbí.

-         Pravda: Moment,  přišla jsem do studia kvůli kauze údajných úplatků senátora Maňáska. O nohách řeč nebyla.

-         Moderátor: Slečno Lži, trváte na omluvě ohledně svých krásných nohou, nebo vás také zajímá senátor Maňásek a jeho údajná korupce?

-         Lež: Senátor Erich Maňásek mnohokrát zopakoval, že žádný úplatek nevzal. Nevím, o čem bychom tady ještě měli mluvit. A na omluvě za ty výroky tady slečny Pravdy trvám. Hrozně tím trpím, když mě někdo takhle špiní na veřejnosti.

-         Moderátor: Slečno Pravdo, proč jste tak neústupná? Podívejte, omluvíte se, to vám nic neudělá… Příště nebudete o nohách své kolegyně nic ošklivého povídat a bude to oukej, ne? Navíc sama své nohy schováváte, takže by se naši diváci mohli dohadovat, jak to vlastně je. Třebas je máte krátké, nebo křivé vy?

-         Pravda: Nedělejte si prosím ze mě legraci. Povídám, že o nohách nebyla řeč. Pozvali jste mě kvůli korupční aféře…

-         Lež: Prosím, pane moderátore, ať ta mrcha nepoužívá slova korupční aféra! Senátor Maňásek je naprosto nevinný. Znám ho už dlouho, doprovázela jsem ho na všechna jednání. Dá se říci, že jsme přátelé. A ať ta potvora neodvádí řeč od své omluvy.

-         Pravda: Neříkám, že je vinen. To by se teprve muselo prokázat ... nebo vyvrátit... Ale aféra to už je, sami to vidíte. A prosím, nenadávejte mi.

-         Moderátor: Ale slečno Pravdo, vaše kolegyně stále čeká na omluvu ohledně těch nohou. A vy, namísto, abyste se zachovala slušně, ji tady znovu a opakovaně napadáte. Měla byste se stydět. Urážkami nic nedokážete. Když chcete kritizovat neslušnost a hulvátství, neměla byste se sama vyjadřovat tak vulgárně, že?

-         Lež: Je to hnusná mrcha a pomlouvala mé nohy. Dám to k soudu, jestli se okamžitě neomluví. Závidí mi ty nohy, víte?

-         Moderátor: Tak to vidíte. Slečno Pravdo, máte tohle zapotřebí? Upřímně řečeno, měla byste vy odvahu tady před kamerou ukázat své nohy? Kdoví, jak by to s tou jejich délkou bylo, že, ehm… A koneckonců se všeobecně ví, že jste dost pomalá. Než vy někam dokulháte...

-         Pravda: Myslím, že zde nejsme kvůli nohám.

-         Lež: Vidíte? Už zase uráží! (pláče) Copak se mě nikdo nezastane?

-         Moderátor: Ale slečno! Tady máte ubrousek, prosím neplačte! (k Pravdě:) Že se nestydíte! Tohle jsem nikdy nezažil, taková hrubost!

-         Pravda: Proč jste mě tedy pozvali, přišla jsem na výslovné pozvání k besedě o korupční…

-         Lež: Už zase začíná! Udělejte s tím něco!

-         Moderátor: Slečno Pravdo, tato debata musí být vyvážená. Nemůžete si přijít a myslet si, že nám tady budete něco vykládat o údajném poklesku pana senátora a přitom budete urážet spoludiskutéry. Nemůžete takto vulgárně odvádět řeč od tématu. Podívejte, vaše kolegyně pláče!

-         Pravda: Tak ať si utře nos a nechá toho divadla. Vraťme se k věci.

-         Moderátor: Vážení diváci. Sami vidíte, že s naše televizní diskuse zvrhla v urážení a napadání slečny Lži. Slečna Pravda odstartovala nepěknou výměnu názorů a dokázala, že nechce respektovat své oponenty a jejich legitimní názor.

-         Pravda: Lež není legitimní názor.

-         Moderátor: Ale má krásné nohy. Velmi dlouhé a velmi krásné nohy.

 

Autor: Věra Tydlitátová | pondělí 16.6.2008 7:03 | karma článku: 24,16 | přečteno: 3742x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27

Věra Tydlitátová

Po volbách

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54