Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nacionalisté? Ale který národ mají na mysli?

Národní odpor je volné a neregistrované sdružení českých nacistů. V minulosti otevřeně spolupracovalo s Dělnickou stranou, jejíchž mítingů se zúčastnilo, nyní již méně otevřeně, ale stejně vytrvale spolupracuje s DSSS.

Jde o poměrně málo lidí, ale nabalují na sebe podporu mnohdy i z překvapivě oficiálních míst. O koho vlastně jde? Kdo jsou ti “slušní hoši?” Říkají si nacionalisté, co tím ale myslí?

5. července zemřel výrazný nacistický aktivista rakouského původu Herbert Schweiger. Národní odpor jej připomíná takto:

Dne 5.7.2011 nás navždy opustil náš kamarád, bývalý příslušník SS-Panzer Division “Leibstandarte SS Adolf Hitler”, politický aktivista a spisovatel Herbert Schweiger. Ehre, wem Ehre gebührt!

A Národní odpor přináší rovněž patetický nekrolog:

Poslední pozdrav Herbertu Schweigerovi

6. 7. 2011 | přečteno: 1204x

Stalo se to v ranních hodinách 5. července 2011 a mnoho proevropských aktivistů tím bylo doslova konsternováno. Ta zpráva během několika hodin obletěla Evropu; zemřela velká osobnost Evropy, zemřel Herbert Schweiger.

V množství sociálních rolí by mohl konkurovat i Jacku Londonovi. Herbert byl voják, politik, národní socialista, revizionista, myslitel, spisovatel, učitel, vyhledávaný řečník a přednášející, vězeň svědomí. Zabýval se geopolitickou, populační politikou, evropskou identitou a evropskou budoucností. Byl především velký a nezlomný idealista, odhodlaný prosazovat svůj světonázor až do konce života.

Aktivně se účastnil druhé světové války a nikdy se nespokojil s všeobecně uznávanou propagandou vítězných mocností. Své poslední odsouzení v roce 2009 za publikační činnost okomentoval následovně: “Obžaloba vytrhala pasáže z mých knih z kontextů a na tom sestavila obvinění. Celý můj “zločin” tví v tom, že jako pamětník mluvím s mladými lidmi. Chtějí mě umlčet.”

Jeho publikační činnost měla široký záběr. Psal knihy, studie i články na ekonomická, historická, politická, filosofická i doktrinářská témata. Za své texty stanul několikrát před soudem. Jeho ryzí idealismus se opět projevil v závěrečné řeči před soudem v roce 2009, kde uvedl: “Moje žena je mrtvá, tak budu rád, když mi věznice každé ráno připraví snídani. Také se těším na vězeňskou knihovnu. Budu tam mít mnoho času, a tak napíšu další knihu. Mě nezastavíte!” Systémová represe Herberta Schweigera opravdu nikdy nedokázala zastavit.

Můžeme ho bez nadsázky řadit mezi významné ideology Nové pravice, jako jsou Guillaume Faye, Dr. Pierre Krebs či Prof. Dr. Pierre Vial. Stejně jako oni si uvědomoval Herbert Schweiger důležitost spojenectví evropských národů a Ruska, které by vytvářelo společný kontinentální blok, případně ekonomickou autarkii, a tím by byla zachována kulturní a biologická identita evropského člověka.

“Z geopolitického hlediska nás může zachránit před narůstajícím demografickým přelidněním masou z Asie a Afriky jen partnerství s Ruskem.” H. Schweiger

Herbert Schweiger byl velkým přítelem českých aktivistů, kteří ho pravidelně navštěvovali. Z českých kamarádů byl doslova nadšený a svůj entuziasmus dával často najevo. Ve svém domě si pro ně připravoval přednášky a obsáhle s nimi diskutoval na různá politická témata. Byl jejich učitelem. Předával jim důležité informace a životní zkušenosti. V České republice viděl most mezi západem a východem, důležitého prostředníka Němci a Rusy, který by mohl pomoci realizovat jeho “vizi spojenectví”.

Jeho duch bude žít stále dál v prostoru i času prostřednictvím všech lidí zúčastněných v našem boji za Evropu. Tím bude nesmrtelný. On byl tím, kdo nastartoval srdce mladé generace k vítězství. Lidé umírají, rody pomíjí. Jedna věc je ovšem věčná – sláva vykonaných činů. On bude žít věčně.

“Nelituji ničeho, co jsem kdy udělal. ´Nikdy se nezpronevěřím sám sobě,´ řekl můj otec na smrtelné posteli. Já to vidím taky tak.” H. Schweiger

Heil Dir, Herbert Schweiger!

————–

Konec textu z Národního odporu

————————————————

A kdo je tedy tento hrdina českých “nacionalistů?”

Bývalý esesák, jehož životní motto znělo: “Mým úkolem je předávat základy nacismu, proto tolik cestuji po Rakousku a Německu, mluvím s mladými lidmi.”

Herbert Schweiger (1924 - 2011) byl expertem na výbušniny, v sedmnácti letech (v roce 1941) se přihlásil do jednotek SS, od svých necelých dvaceti let již působil jako poručík v  1. SS-Panzer Division “Leibstandarte SS Adolf Hitler,” což byla elitní jednoka původně založená již před válkou jako osobní Hitlerova ochranka.  Na konci války byl zajat Američany, což mu pravděpodobně zachránilo život. Po válce měl politické ambice, chtěl k Rakousku připojit Jižní Tyrolsko, které patří Itálii.  Spolu se svou ženou na začátku šedesátých let školili teroristy, 11. června 1961 spolu se svými soudruhy vyhodil do vzduchu několik desítek stožárů elektrického vedení, byl zadržen a strávil několik týdnů ve vazbě, ale byl pro nedostatek důkazů propuštěn. V polovině šedesátých let po přibližně desetiletém angažmá u Svobodných (FPÖ) stál u založení  štýrské organizace NPD (Nationaldemokratischen Partei). V roce 1988 ji rakouská justice kvůli propagaci nacismu zakázala. V březnu roku  2009 řekl starý nácek britskému reportérovi deníku The Daily Mail: “Náš čas znovu přichází, brzy budeme mít nového vůdce jako byl Hitler.”

Stárnoucí bývalý esesák projížděl Evropou a řečnil na nacistických srazech, poučoval nacisticky laděnou mládež, obhajoval Hitlera, spolupracoval s popíračem šoa Gerdem Honsikem a společně napsali knihu “Freispruch für Hitler? 37 ungehörte Zeugen wider die Gaskammer?” (Hilterovo zproštění viny? 37 nevhodných svědectví proti plynovým komorám?)  Tato propagandistická revizionistická  publikace vyšla v roce 1988 v Rakousku a ve Španělsku, v Německu je zakázána. Herbert Schweiger se nikdy nevzdal myšlenky, že takzvané konečné řešení židovské otázky byla správná věc. Naposledy byl za tuto nacistickou propagandu vězněn v roce 1997. Čeští nacisté se se svým velkým vzorem setkali v roce 2008 na demonstraci Antikriegstag v Dortmundu, kde měl protižidovský projev. V roce 2009 přijel Schweiger do Jihlavy na nacistický sraz a vzpomínal zde na vojáky Hitlerova wehrmachtu, kteří padli na našem území. Tato přátelská  návštěva v Jihlavě, kde shromáždění probíhalo pod parafrází motta SS: “Meine Ehre heißt Treue” ve znění: “Vzdát čest těm, jejichž ctí byla věrnost!” byla zřejmě výsledkem jednání delegace českých nacistů, kteří v březnu roku 2009 navštívili svého hrdinu a po návratu slibovali:  “Došlo ke konkrétním dohodám, jejichž výsledky budou patrné již v blízké budoucnosti.”

Nacionální socialisté vystupující pod hlavičkou Národního odporu vyzdvihují a obdivují válečného zločince a propagátora režimu, který měl na svědomí tisíce životů  českých vlastenců.

Více o Herbertu Schweigerovi ZDE

———

Na stránkách Národního odporu najdete mimo jiné také články autorů, jako je Petr Hájek, Adam B. Bartoš, Tomáš PecinaErich Sedláček a propagandu DSSS i Dělnické mládeže, samozřejmě uvedené bez vědomí a souhlasu, možná dokonce přes výslovný ODPOR všech těchto bezúhonných občanů a spolků.

———————————————————-

Autor: Věra Tydlitátová | úterý 12.7.2011 12:15 | karma článku: 17,66 | přečteno: 2408x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

Na dohled od našich klidných domovů vybuchují rakety, umírají nevinní. Jsme svědky nepředstavitelných zvěrstev. Znala jsem pár lidí, kteří prošli válkou.

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60 | Přečteno: 121x | Diskuse| Miniblogy

Věra Tydlitátová

Alexandr Meň, světlo v temnotách smutné Rusi

Před třiceti dvěma lety 9. září 1990 byl zabit Otec Alexandr Vladimirovič Meň. Zatímco u nás je znám především v určitých kruzích duchovních a věřících, v Rusku je některými lidmi považován za svatého.

9.9.2022 v 9:50 | Karma: 11,96 | Přečteno: 286x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

Narazila jsem na zajímavou otázku, zda selhává elita národa, když se nechce postavit zlu ve společnosti. Že nechce jít do politiky...

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27 | Přečteno: 599x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Putlere, blíží se březnové ídy

Když člověk trochu zná dějiny a myslím, že na vojenských akademiích se důležité bitvy také studují, vidí zajímavé příklady, ze kterých se asi Putler a jeho generálové zjevně nepoučili:

12.3.2022 v 17:03 | Karma: 29,86 | Přečteno: 930x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Po volbách

Uvědomuji si, že vítězství demokratů ve volbách je dost vratké, ti voliči Ano, SPD a ani ti s tzv. propadlými hlasy nikam nezmizeli, naopak se mohou nebezpečně radikalizovat a sjednotit.

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54 | Přečteno: 996x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  11:54

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:50

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Nezvládla jsem prodat svou práci. Neměla jsem lajky, řekla končící Langšádlová

25. dubna 2024  11:44

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, protože...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem